Integriteitscode NotarisVandaag

Waarom deze integriteitscode?

NotarisVandaag wil haar medewerkers een veilig werkklimaat bieden. De medewerkers van NotarisVandaag laten dagelijks zien dat ze hun werk professioneel en met veel plezier uitoefenen. Zij doen dat integer, transparant en vertrouwelijk. Met respect voor iedereen met wie zij samenwerken, zoals klanten, leveranciers, de overheid en andere personen en organisaties. Onze medewerkers houden rekening met de ander, luisteren naar elkaar en hebben respect voor verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van herkomst, overtuiging, geslacht of voorkeur. En spreken elkaar er ook op aan als er iets mis gaat…iedereen slaat wel eens de plank mis.

Andersom verwachten wij hetzelfde van degenen met wie wij samenwerken of contact hebben: we houden rekening met elkaar en nemen elkaar serieus.

De verharding en agressie in onze maatschappij neemt toe, waaronder een verruwing van omgangsvormen. Ook onze medewerkers krijgen daar zo nu en dan mee te maken. NotarisVandaag doet géén zaken met personen of organisaties, die van hun kant niet de geldende wet- of regelgeving en deze integriteitscode, en in het bijzonder het werk van een notaris en medewerkers, niet respecteren. De tussenkomst van een notaris is geen noodzakelijke rompslomp:  vele wetten vereisen geregeld notariële tussenkomst, niet in de laatste plaats om de rechtszekerheid en de samenleving te dienen.

We helpen u graag op een kwalitatief hoog niveau. Dit kan soms betekenen dat we niet altijd je wensen kunnen vervullen of aan je eisen kunnen voldoen. In dat geval passen we niet bij elkaar en verwijzen we je graag door naar een ander notariskantoor.

Wat we in geen enkel geval accepteren is:

  • dreigementen/intimidatie (fysiek, schriftelijk of in woorden) richting onze medewerkers of relaties
  • onredelijk en ongepast gedrag en/of schelden
  • geweld richting onze medewerkers of relaties
  • grensoverschrijdend gedrag zoals ongepaste of discriminerende opmerkingen
  • ruwe omgangsvormen/taal of buitensporig gedrag


Kun je je niet in bovenstaande vinden dan kunnen wij helaas geen samenwerking met je aangaan. Wellicht past een ander notariskantoor dan beter bij jou. We behouden ons het recht voor om samenwerkingen niet aan te gaan of zelfs stop te zetten. In dat geval zullen we altijd andere notariskantoren aanbevelen die wellicht wel kunnen helpen.

Scroll naar boven