Artikelen

Algemeen

4 artikelen

Achtergronden en praktische zaken rond de notaris, de procedures en het tekenen van akten. Wat kun je verwachten bij een afspraak met de notaris?

Begrippenlijst

72 artikelen

Opsomming van (notariële) begrippen in het personen- en familierecht, in notariële akten en documenten en op deze website.

Samen verder als geregistreerde partners. Als jullie niet willen trouwen maar toch jullie relatie officieel willen maken. Je kunt dan kiezen voor een geregistreerd partnerschap.

Goede Doelen

2 artikelen

Goede Doelen die je kunt opnemen in je testament.

Levenstestament

11 artikelen

In een levenstestament legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt. Hier vind je ook de toelichtingen op de diverse regelingen in een testament.

Samenlevingscontract

19 artikelen

Alles over het samenlevingscontract, de voordelen en het opstellen van een contract via de notaris. Hier vind je ook de toelichtingen op de diverse regelingen in een samenlevingscontract.

Testament

31 artikelen

In een testament leg je vast wat er met je nalatenschap moet gebeuren. Hier vind je ook de toelichtingen op de diverse regelingen in een testament.

Toelichtingen akten

33 artikelen

Een notariële akte wordt getekend door bij de notaris. Vooraf ontvang je eerst een concept akte. Hier vind je toelichtingen op de inhoud van die concept akte(n).

Trouwen

9 artikelen

De meeste mensen in Nederland kiezen voor een huwelijk als ze hun relatie officieel willen maken.

Scroll naar boven