Lees- en cadeautip: het boek “Voorkom ruzie bij de kist”

voorkom ruize bij de kist

Voorkom ruzie bij de kist” is een boek van Bernard Schols en Heidi Klijsen over een onderwerp waar velen liever niet aan denken, maar dat toch onvermijdelijk is: overlijden en je erfenis. Schols, hoogleraar Successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en Klijsen, journalist, bieden een verhelderend en praktisch inzicht in de wereld van erfrecht en nalatenschappen.

Wat direct opvalt aan dit boek is de toegankelijke en bijna luchtige benadering van een anders zwaar en gecompliceerd thema. Schols gebruikt eenvoudige taal en praktijkvoorbeelden, wat het boek verrassend leesbaar maakt. Hij weet de juridische complexiteit te ontrafelen zonder de lezer te overweldigen met jargon.

Het boek gaat niet alleen over de droge wettelijke aspecten, maar belicht ook de menselijke kant van nalatenschappen. De titel ‘Voorkom ruzie bij de kist’ is treffend gekozen. Schols geeft inzicht in hoe emotionele en financiële belangen kunnen botsen na een overlijden, en biedt strategieën om conflicten te voorkomen.

Een sterk punt van het boek is de praktische benadering. Het staat vol met tips over hoe je een testament kunt opstellen, valkuilen kunt vermijden en een eerlijke verdeling van de nalatenschap kunt waarborgen. Deze adviezen zijn goud waard, niet alleen voor degenen die hun nalatenschap willen regelen, maar ook voor erfgenamen en professionals in de sector.

“Voorkom ruzie bij de kist” is een must-read voor iedereen die zich wil verdiepen in het Nederlandse erfrecht. Het biedt waardevolle inzichten en praktische adviezen, verpakt in een verrassend luchtige en leesbare stijl. Een aanrader voor iedereen die zich wil voorbereiden op de onvermijdelijke aspecten van het leven en de dood.

Bestellen kan hier: https://www.voorkomruzie.nl/

Scroll naar boven