Samenlevingscontract
met 2 testamenten online

Voor samenwoners zonder kinderen.

399
  • Snel en eenvoudig binnen 20 minuten
  • Maak je eigen maatwerk contract en testamenten
  • Achteraf betalen en de goedkoopste van Nederland
  • Elkaar tot enig erfgenaam benoemen
Nieuw

Gemakkelijk zelf regelen

Waarom een samenlevingscontract en 2 testamenten?

Samenlevingscontract

In een samenlevings­contract (ofwel samenlevings­overeenkomst) kun je allerlei afspraken vastleggen. Zo kun je aangeven welke spullen van jou persoonlijk zijn en wat gezamenlijk is.

Samenwonen kan van de ene op de andere dag. De wet heeft voor jou niets geregeld. Met een samenlevingscontract maak je samen afspraken. Je bepaalt zelf wat je hierin vastlegt.

Als je gaat samenwonen met je partner brengt dit geen rechtsgevolgen met zich mee. Als ongehuwd samenwoners hebben jullie geen rechten en plichten tegenover elkaar. Helaas is in de wet niets geregeld voor samenwoners, waardoor vaak een gang naar de rechter nodig is bij een meningsverschil. Veel mensen kiezen er daarom voor om een samenlevingsovereenkomst aan te gaan, waarin je onderling afspraken kunt maken en veel gedoe voorkomen kan worden.

Als je een samenlevingscontract afsluit en op 1 adres staat ingeschreven, wordt je automatisch elkaars fiscaal partner. Meer lezen over fiscaal partnerschap.

Testamenten

Iedereen die komt te overlijden heeft een nalatenschap. Dit zijn alle (persoonlijke) bezittingen en schulden die je achterlaat. Dit wordt verdeeld over je erfgenamen. Wie je erfgenamen zijn wordt volgens de wet bepaald, of door jezelf via een testament.

Wat er in een testament moet komen te staan is voor iedereen anders. Je stelt vast welke bezittingen of welk deel van je vermogen naar welke erfgenamen gaat. Of je bepaalt welke erfgenamen je de erfenis ontzegt. Als je minderjarige kinderen hebt is het aan te raden om in je testament een voogdijbepaling te maken.
Als je samenwoont met je partner, maar je bent niet getrouwd of in een geregistreerd partnerschap met deze persoon, wil je er misschien voor zorgen dat hij of zij wel je erfgenaam is. Dit is namelijk niet automatisch het geval.

Hoe vraag ik een samenlevingscontract en 2 testamenten aan?

Heel eenvoudig en in je eigen tempo via deze webiste. Heb je vragen? App ons!

Tijd 20 minutes
Kosten 399 €

Wat heb je nodig:

- een pc of tablet
- inzicht in je financiële situatie
- scan van je legitimatiebewijs
- 15 minuten van je tijd of zolang je nodig hebt

Vragen?

- bel ons
- app ons
- of mail ons

Stappen voor het aanvragen van een samenlevingscontract en 2 testamenten

Stap 1
Vul de online vragenlijst in en maak een afspraak voor het tekenen van de akte(n).
Schermafbeelding-2021-09-30-om-14.19.55.png
Stap 2
Na ontvangst van je aanvraag sturen we je binnen 48 uur (op werkdagen) het concept van je maatwerk akte(n).
Schermafbeelding-2021-10-01-om-10.08.43.png
Stap 3
Teken de akte(n) op het notariskantoor in Utrecht of Arnhem en ontvang de afschriften en een factuur.
contract-g7c3c2e043_640.jpg
Gefeliciteerd!
Veel geluk samen!
people-g99120b8c0_640.jpg

Belangrijke overwegingen bij een online aanvraag

  1. Je kunt er bij NotarisVandaag zelf voor kiezen om online zonder adviesgesprek een akte op te stellen. Een online aanvraag vraagt van jou/jullie zelfwerkzaamheid en wij gaan er vanuit dat je een bewuste en weloverwogen keuze maakt en hebt gemaakt bij het beantwoorden van alle vragen.
  2. Wij kijken alleen of alle gemaakte keuzes voldoen aan de minimale wettelijke vereisten, maar voor de door jou/jullie gemaakte keuzes ben je zelf verantwoordelijk. Bedenk dus goed of deze online vorm bij je (situatie) past. In de akte die je van ons ontvangt kunnen geen wijzigingen worden aangebracht. Wil je toch wijzigingen aanbrengen? Ga dan naar onze website en vul de aanvraag opnieuw in.
  3. Je wilt van ons geen juridisch of fiscaal advies en hebt dat ook niet nodig. Heb je het gevoel dat deze online vorm niet bij je past of twijfel je over bepaalde keuzes, maak dan een afspraak voor adviesgesprek bij ons op kantoor of win advies in bij een financieel of fiscaal adviseur, de belastingdienst, je pensioenfonds of werkgever.
  4. Bij ongelijke inbreng/investeringen in bijvoorbeeld een eigen woning wordt in een samenlevingscontract verwezen naar je/jullie eigen administratie. Tijdens het doornemen en tekenen van de akte(n) leggen wij nog uit hoe jullie dit kunnen regelen en in de toekomst goed vast kunnen leggen.
  5. Je beantwoordt alle vragen naar waarheid en je verklaart bij het indienen van de aanvraag geen onjuiste of onvolledige gegevens te hebben verstrekt of te zullen verstrekken.

Ik wil toch een adviesgesprek

Past het concept ‘ik wil zelf mijn akte maken’  niet bij jouw/jullie situatie? Plan dan een advies gesprek bij een notariskantoor bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen